Lessen van Lucienne

Hatha Flow

Deze vorm van yoga laat een gevarieerd programma zien. In de les zitten rustige, losmakende oefeningen, maar ook meer dynamische oefeningen, die in een doorgaande flow of in kleine series worden uitgevoerd; oefeningen waarbij het lichaam gerekt en gestrekt wordt, oefeningen voor het ontwikkelen van kracht of gericht op de bewustwording van coördinatie; maar ook oefeningen voor het ervaren van rust, ontspanning en balans. Er is veel aandacht voor de adem. Zonder iets te willen bereiken of presteren, geniet je van de fysieke ervaringen, word je je bewust van de adem en kom je meer in het hier en nu. Zo ontstaat er een betere balans tussen lichaam en geest. Je oefent op je eigen niveau. Binnen je eigen grenzen en mogelijkheden werk je aan een gezond lichaam en een gezonde geest en aan innerlijke balans.
Deze lessen zijn geschikt voor iedereen.

Critical Alignment

Critical Alignment-yoga is een bijzondere bewegingsmethode gericht op het loslaten van spanning en stress, en combineert medische anatomische inzichten met psychologische kennis. Op een onderzoekende, meditatieve wijze krijg je inzicht in je spanningspatronen en word je meegenomen in het doorbreken hiervan.
Je maakt hiervoor gebruik van verschillende tools: strips, vilten rolletjes, blokken, hoofdstandbankjes en achteroverbuigboogjes.
Heb je rug-, schouder- of nekklachten? Wil je werken aan een goede alignment? Of ben je op zoek naar een meditatieve yogavorm die zowel rust als kracht geeft?
Dan is deze yogavorm wellicht iets voor jou.

De lessen vinden plaats op vrijdagochtend:
Hatha Flow van 9.30 – 10.45 uur
Critical Alignment (om de week) van 11.15 – 12.45 uur

En op zondagochtend:
Critical Alignment (om de week) van 9.30 – 11.00 uur en 11.15 – 12.45 uur

Wil je meer informatie of wil je een keer een proefles volgen?

📧 lucienne@de-yogaplaats.nl
06 – 43 53 31 17

Ik ben aangesloten bij de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kun je er gebruik van maken voor deze yogalessen.